Spørsmål og svar


Hvordan virker behandlingen?

Kuldebehandlingen (Cryo-terapi) foregår ved at kuldesonden beveges manuelt på de steder man ønsker å fjerne fett. Cryo 21 skaper et termisk sjokk ved at temperaturen i fettcellene reduseres. Denne prosessen kalles apoptose som resulterer i en gradvis degenerering og eliminering av døde fettceller. Dette skjer ved at maskinen reduserer temperaturen i området fra 34°C til kun 8°C og dette uten at kunden føler noen form for kulde. Når man tilfører «hvitt fett» kulde, vil dette fremme veksten av blodårer som omdanner det hvite fettet til brunt fett, som er mye lettere for kroppen å forbrenne.

Denne behandlingsmetoden har vist seg å ha en positiv virkning også på muskel- og leddsmerter. Akkurat som ved trening, frigjør kroppen endorfiner som fører til umiddelbar smertelindring under denne typen behandling. Den reduserer muskel- og senebetennelser, og reduserer muskelsårhet pga opphopning av melkesyre i musklene.


Hvor lang tid tar hver behandling?

En behandling tar ca 20-30 minutter pr behandlingssted, avhengig av hvilket område som behandles.


Hvor ofte kan man behandle et område?

Det tar ca 14 dager før alle de døde fettcellene kommer ut av kroppen. Man kan derfor ikke behandle et område oftere enn hver 14.dag. Men man kan behandle flere områder uavhengig av hverandre.


Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Etter 4-6 behandlinger er som regel det ønskede resultatet oppnådd. Dette er individuelt og avhengig av hvor stort problemet er. Prosessen i kroppen kan fortsette i hele 8-12 uker etter behandling.


Hvor mye fett blir borte ved hver behandling?

Det er individuelt hvor mye fett som fjernes ed en behandling, men det er ikke uvanlig at ved en behandling med Cryo21 kan hele 20-30% av fettcellene i området bli borte.


Er resultatet permanent?

Fettcellene som fryses under behandling blir borte for alltid. I motsetning til slanking der fettinnholdet i cellene reduserers, vil de med cryoterapi bli permanent borte.


Bivirkninger?

Kryoterapi er FDA-godkjent og er helt trygt og ufarlig. Det finnes ingen kjente bivirkninger. Området som behandles kan bli litt rødt etter behandling.