Studie av Cryo Lipolys


STUDIE AV CRYO LIPOLYSE

Säkerhet och effekt i relation med reduktion av lokala fettansamlinger


FÖRFATTARE: 
Dott.ssa Ilaria Marelli
Medical Doctor Degree in medicine and surgery
University Bicocca, Milano


 

VAL AV INSTRUMENT
Cryo21 er et system for kuldeterapi (cryoterapi) som jobber med temperaturer mellom 0°C og -10°C, der temperaturen oppnådd ved hypodermisk nivå er på 8°C.


VALG AV TESTPERSONER (KONTROLLGRUPPE)
De rekrutterte 100 pasienter

  • 78 kvinner med en alder på mellom 25 og 60 år, 14 av de i overgangsalderen
  • 22 menn med en alder på mellom 25 og 60 år


MÅL
Evaluere sikkerhet og effekt av Cryo lipolyse i behandling med reduksjon av lokale fettansamlinger


EFFEKTIVITETSANALYSE
Pasientene ble fotografert og målt gjennom antropomentriske målinger av hudfolder. I en under-studie med 10 personer ble det tatt blodprøver for å registrere nivåene av kolesterol, lipoproteiner med lav densitet og triglyserider.


CRYO LIPOLYSIS PROSESSEN I MENNESKEKROPPEN
Suffikset “cryo” stammer fra det greske ordet “kryos” som betyr is, kulde. Adipocytter er følsomme for kulde og ved arbeidstemperaturen gjennomgår de i en prosess som kalles apoptose; Dette er programmert celledød som involverer å bryte ned cellemembranen, og som en konsekvens, en spontan og langsom gradvis tømming av adipose-celler. Den eliminerer lipider, lokalisert i lymfesystemet, innen femten til tjue dager. Apoptose, i motsetning til nekrose, er en form for celledød som følge av en akutt stress i cellene eller traumer, skjer på en ryddig og regulert måte, og til fordel for livssyklusen til organismen. For eksempel i løpet av sin intrauterine utvikling, utvikles det menneskelige embryo for “svømmehud” på hender og føtter. For å ha adskilte fingre, er det nødvendig at cellene som danner bakbena dør og det skjer gjennom en apoptose-prosess.

Et annet eksempel: Vi vet alle at i en voksen organisme, så må antall celler som et organ inneholder være konstant innenfor en viss margin. Blod- og epitelceller, for eksempel, blir stadig fornyet fra sine stamceller; men økningen er balansert av en konstant død. I et voksent menneskelegeme, dør over 50 til 70 milliarder celler hver dag på grunn apoptose. I løpet av ett år regenereres cellemassen lik massen av legemet.


TYPOLOGISK BEHANDLING
Cryo 21 används på kroppen för lokaliserad fettbehandling. Man har behandlat skönhetsproblem på höfter, rumpa och lår, och skönhetsproblem förorsakade celluliter. Alla patienterna blev behandlade var fjortonde dag över en periode på tre månader. Vid varje behandling användes en speciell cellulitgele, en kosmetisk produkt speciellt utvecklad för att kombineras med kyla vid behandling av lokala fettansamlingar och celluliter.


SUBJEKTIV VÄRDERING AV BEHANDLINGARNA
Alla testpersonerna tyckte att behandlingen var helt smärtfri, det rapporteras bara en känsla av kyla som är toleras på ett bra sätt. I 60% av tillfällena, vid slutet av sessionen, kunde man se rödhet i behandlingsområdet. Det försvann dock inom en tidsaspekt på mellan 15 och 30 minuter. De upplevde inga andra bivirkningar.


RESULTAT
Alla patienterna visade på tydliga och positiva resultat, observeradebåde subjektivt och objektivt genom bilder av de behandlade områdena och genom mätningar av en speciell hudfolder.  Resultatet visade en klar reduktion av fettväv och en förbättring av hudens vävnad och skönhetsproblem orsakade av fett och celluliter. Man fick en ökning av hudfärg i höfter, lår och rumpa och mage. Hos några fann man också en svag viktnedgång.

Effektene var tydelig etter den første behandlingen. Alle som hadde en syklus på seks behandlinger fikk tydelig forbedret resultat.

KONKLUSJONER

SIKKERHETSVURDERING

  1. Ingen bivirkninger rapportert.
  2. Ingen variasjon i blodprøver er evaluert.
  3. Det er blitt rapportert en økning på monocytter, neutrofiler og makrofager på lokalt nivå: celler i stand til å innlemme fremmede partikler i sin cytoplasma og fordøye dem. Dette er også grunnen til en lett betennelse i vevet i underhuden siden reabsorpsjon av adipocytter gikk i apoptose.


EFFEKTIVITETSEVALUERING
Hos alle pasienter ble det funnet merkbare resultater. Den reduserende effekten av fettvev er målbar direkte gjennom målinger av hudfolden. Reduksjon i kroppsfett, kompakt kroppsvev og i noen tilfeller et lite vekttap er raske og merkbare resultat synlige noen dager etter behandling. Cryo 21 er en smertefri og ikke-invasiv behandling, som også kan brukes når kontraindikasjoner er til stede for andre behandlinger (radiofrekvens, kavitasjon) og det virker gjennom en naturlig og fysiologisk mekanisme.


DE UPPNÅDDA RESULTATEN I PROCENT